Ridning

På gården finns stallar med lusitanohästar och lusitanokorsningar. Ridhus (picadeiro) med stor eldstad och bar uppförd i samma vackra portugisiska 1600-tals stil som övriga byggnader.

Ett av de bästa, trevligaste och mest spännande sätten att upptäcka ön på är från hästryggen. Quinta da Terça erbjuder dig allt från härliga uteritter i det vackra och omväxlande azoreanska landskapet till ridlektioner för enskilda ryttare eller mindre grupper. För häst och naturälskare är detta paradiset.

Fråga gärna efter våra olika ridresepaket för Dig och dina vänner. Här ges möjlighet från en till sju dagars ridning. Rutinerade ryttare eller nybörjare alla är Hjärtligt Välkomna.

Ridlektioner för den som önskar.

Lilla Turen

Från gården rider vi genom Livramento, mellan höga stenmurar till lilla skogen "Mata Santa". Här växer eucalyptus, akacia och lagerträd. Vi ser helgonfiguren Lapinha vilande i sin grotta innan vi vänder hemåtigen.

ca.1.20 tim. - 35 Euro

Tropisk skogstur

Vi rider 2 eller 3 timmar i det typiskt azoreanska landskapet. Ritten går genom byar och längs grusvägar i det böljande kuperade landskapet fyllt av betesmarker. Utmed oändliga stenmurar som man från hästryggen lätt ser över och in i regenskogsliknande ”djungel”.

2 tim. - 50 Euro
3 tim. - 70 Euro

Halvdag 1 : Norra Turen

Halvdagsritt genom ett mycket omväxlande och spännande landskap med storslagen natur och fantastiska vyer.

75 Euro

Halvdag 2 : Remedios

Denna halvdag rids på små grusvägar i det böljane landskapet samt över betesmarker med hänförande utsikt. Överallt frodig grönska och betande djur.

75 Euro

Halvdag 3 : Ribeirinha

En underbar halvdagsritt som bjuder på nästan allt! Vi börjar med att rida längs havet därefter på små vägar upp över fält till fantsastiska utsiktspunker. Vidre genom landskapet till byar och över två mindre floder.

75 Euro

Halvdag 4 : Pico do Refúgio

Vi startar denna ridtur i närheten av Ribera Grande och rider genom ett varierat landskap i riktning Rabo de Peixe. Turen avslutas med roliga galopper på de vackra ägorna till gården Pico do Refúgio.

75 Euro

Halvdag 5 : Cabuco

En härlig halvdagstur som leder upp och ner längs slingrande grusvägar med flera fina galoppsträckor. Vi rider även till toppen av ett fält med härlig utsikt över såväl nord- som sydkusten.

75 Euro

Heldagstur 1 : Relva - Varzea

Denna härliga heldagsritt går mellan himmel och hav. Vi rider längs São Miguels sydvästra kust rakt västerut genom jordbrukslandskap och små pittoreska byar. Lunch ingår.

135 Euro

Heldagstur 2 : Mid Island Tour

10.00 ger vi oss iväg på en härlig heldagsritt i det fantastiska azorianska landskapet. Vi rider i tropisk vegetation, längs vackra vägar, upp till utsikstpunkter och genom byar. Picknick lunch.

135 Euro

Heldagstur 3 : Sete Cidades - Tvillingsjöarna

En oförglömlig heldagsritt på denna paradisö. Ritten går genom ett sagolandskap. Vi rider på vulkankraterkammen och ser ut över tvillingsjöarna på ena sidan, havet och horisonten på den andra. I kraten ligger den lilla trevliga byn Sete Cidaes. Här avnjter vi en välsmakande picknick i det gröna. Dagen avslutas med en ritt i det natursköna landskapet runt de sägenomspunna tvillingsjöarna.

150 Euro

Heldagstur 4 : Från Norra sida till sydkusten

En härlig heldagsritt som startar i Calhetas och går över ön till Livramento.
Varierande naturscenerier – allt från tropisk vegetation till böljande landskap och vackra utsiktspunkter. Picknick lunch.

135 Euro

Vid bokning vänligen uppge ridnivå, längd och vikt så vi kan välja ut en passande häst till dig.*

Nivå 1.
Aldrig suttit på en häst.

Nivå 2
Har ridit någon gång, nybörjare.

Nivå 3
Kan rida trav + lättridning.

Nivå 4
Har ridit flertalet lektioner, är komfortabel i skritt, trav och galopp.

Nivå 5
Har ridit i många år. Är säker och kan rida olika typer av hästar i alla gångarter i varierad terräng inkl. hoppning.

Barn måste vara minst 10 år för att delta i våra uteritter.
Barn i åldern 5-10 år är välkomna att rida lektion i ridhuset.


*) Max vikt för alla hästaktiviteter - 95 kg

Ridlektion

Pris: 1 timme 35 € /person med instruktör*

*Ridanäggningen är godkänd av Federação Equestre Portuguesa